Program prekidača

lumina

Program lumina prekidača u dvije serije - lumina soul i lumina intense. Glavna ideja lumine jeste jednostavan i inteligentan modularan dizajn. Na jedno jezgro moguće je ugraditi okvire obje serije.
Serija lumina soul definiše visok kvalitet kao standard. Pomoću uglađenog bezvremenskog dizajna lumina soul se uklapa u svaku sredinu - u životni stil današnjice. lumina intense
uvodi dodatne kombinacije boja sa kojima možete dizajnirati vaš savršen interijer.

lumina

Berker S.1

Iza skračenice Berker S.1 stoji riječ “Standard” iz dva razloga; sa jedne strane zbog toga što je ova serija prekidača etablirala ozbiljne standarde u poljima elegancije, funkcionalnosti i bezvremenosti. A sa druge strane zbog toga što su je ti kvaliteti učinili popularnim standardom u kancelarijama i domovima.

Berker S.1

Berker B.3

Kontrasti obogaćuju život, a u srži B.3 serije prekidača su ugrađeni kontrasti. Moguće je kreirati potpuno individiualne kombinacije ovih prekidača iz širokog sprektra okvira sa polarno bijelim ili antracit sklopkama i centralnim umecima. Potpuna invoacija su B.3 okviri, napravljeni od crnog, smeđeg, zlatnog ili crvenog eloksiranog aluminija.

Berker B.3

Berker B.7

Berker B.7 nudi svakom prekidaču savršen okvir. Pored varijanti staklenih okvira, dostupan je i sa plastičnim, čeličnim i aluminijskim okvirima. Ova serija je potpuno harmoničan dodatak prekidačima Berker TS Senzora i seriji B.IQ.

Berker B.7

Berker Q.1

Po prvom dodiru odmah osjetite razliku – zahvaljući inovativnoj površini, ovaj višenamjenski prekidač daje nesumnjivi plišani osjećaj. A sada u elegantnom antracitu ima i atraktivan spektar dostupnih boja. Njegov ispolirani profil, ravni ugao prekidanja i mekane zaokružene ivice ga čine atraktivnim.

Berker Q.1

Berker Q.3

Otporan – to je najbolji izraz za opisivanje Berker Q.3 . Sa jedne strane ima jasne konture, a s druge posjeduje prihvatljivu površinu, otpornu na ogrebotine. Posjeduje iste centralne tipke kao i vezani program Berker Q.1.

Berker Q.3

Berker K.1

Profilisan, sa jasnim linijama i uglađen Berker K.1 i vezani program Berker K.5 su savršeni primjeri ravnog dizajna. Štaviše, Berker K.5 je od sada dostupan i u verziji od eloksiranog aluminija, kao i u svojoj klasičnoj verziji od nehrđajućeg čelika.

Berker K.1

Berker K.5

Profilisan, sa jasnim linijama i uglađen Berker K.1 i vezani program Berker K.5 su savršeni primjeri ravnog dizajna. Štaviše, Berker K.5 je od sada dostupan i u verziji od eloksiranog aluminija, kao i u svojoj klasičnoj verziji od nehrđajućeg čelika.

Berker K.5

Berker R.1

Premda vjerno prati tradiciju velikih programa prekidača, ipak R.1 definiše promjer na svoj način. Sa mekanim konturama okvira i širokim spektrom funkcionalnih verzija, ovaj blago okrugli prekidač je idealan dodatak svim stambenim projektima.

Berker R.1

Berker R.3

Berker R.3 slavi snagu kotrasta: spajamo okrugle centralne tipke okružene okvirom neprestanih uglova.

Berker R.3

Berker Integro flow

Dobre stvari dolaze u malim pakovanjima. Berker Integro Flow 1-struki okvir ima mjere od samo 59,5 sa 59,5 mim.. Savršen je za upotrebu u kuhinjskim instalacijama, za kućne aparate, u kupatilima – bilo gdje su kompaktan dizajn i širok spektar funkcija od značaja za korisnika. Plastični okviri i centralni umetci su dostupni u sedam različitih boja. Ostale boje i materijali su dostupni po posebnom zahtjevu kupca.

Berker Integro flow

Serija 1930

Berker i Bauhaus ne samo da su iste dobi (oboje su osnovani 1919) već dijele i istu strast za čiste oblike i čistu funkcionalnost. Te dvije vrijednosti oduševljavaju projektante i kupce čak i danas. Zbog toga, nesumljivo Bauhaus Berker Seriju 1930 možete vidjeti, ne samo u klasičnim zgrada već i u modernim lokacijama kao Casa Camper u Berlinu (pogledajte sliku lijevo).

Serija 1930

Serija R.Classic

Može li prekidač probuditi osjećanja? Niti jedan prekidač do sada nije ponudio toliko emocionalan odgovor kao Berker R.classic serija. Svojim atraktivnim okruglim oblikom, četiri varijante visokokvalitetnih materijala i glatkom rotirajućom ručicom garantuje odličan osjećaj: uzbuđenje.

Serija R.Classic

Serija Glas

Jednostavnost. Atraktivan oblik. Elegantan dizajn koji je plod težnje ka funkcionalnosti – sve te kvalitete ćete naći na svom apsolutnom vrhuncu u Berker Glass seriji – kojoj su inspiracija bili stilovi Bauhausa.

Serija Glas

Serija 1930 Porcelan Rosenthal

Berker serija 1930 Porcelan Rosenthal ujedinjuje dvije kompanije koje su, unatoč svojim različitim historijama, ipak zapanjujuće slične u nekim stvarima.
Obje kompanije su decenijama težile ka potpuno beskompromisnim proizvodima i filozofiji dizajna.
Unatoč svojoj veličini, obje kompanije su ostale odane ručnoj proizvodnji – jer se određeni kvalitet može postiči samo ručnim radom. Obje kompanije, Berker i Roshental su tokom godina osvojile mnoge nagrade. Serija prekidača Berker 1930 Rosenthal predstavlja iskonski povratak korjenima klasičnog dizajna – originalni prekidač iz perioda Bauhausa je također bio napravljen od porcelana. Stoga svaki od ovih porcelanskih prekidača predstavlja i opipljiv dio historije dizajna.

Serija 1930 Porcelan Rosenthal

Berker B.IQ

Široki spektar alternatvnih materijala i boja je dodan na već komfornu raznovrsnost KNX funkcionalnosti Berkera B.IQ.

Berker B.IQ

Berker TS / TS Crystal / TS Crystal Ball

Ispod čistog i elegantnog eksterijera – nalazi se neočekivano bogatstvo tehničkih mogućnosti – jer Berker TS omogućava ne samo upravljanje sa više izvora svjetlosti nego, ako želite i inteligentne sisteme upravljanja objektima, kao što su Berker KNX ili Berker Radio Bus. Sa svojom uglađenom pločom i tipkama napravljenim sa Swarowski dijelovima, Berker TS Crystal unosi otmjenost u svaki ambijent.

Berker TS / TS Crystal / TS Crystal Ball

Berker TS senzor

Minimalizam je umjetnost – a Berker TS sensor je usavršava. Do 8 funkcija, koje mogu biti posebno prilagođene po želji kupca, je sakriveno ispod čiste površine koja se praktično utapa u zid. Jedan jedini dodir dovoljan je za upravljanje svjetlom, grijanjem i žaluzinama. Na ovaj način Berker TS sensor nudi veliki spektar mogućnosti dok u isto vrijeme daje utisak jednostavnosti.

Berker TS senzor

Berker W.1, IP55

Berker W.1 je savršeno nepropustljiv. Kućišta, sklopke i zglobni poklopci obavijeni površinama otpornim na vlagu imaju IP55 zaštitu koja potpuno spriječava ulazak vlage. Čak niti mlaz vode ne može osporiti zaštitu W.1. Kućište ima dovoljno prostora za žice, a cijeli sistem se brzo i sa lakoćom montira. Još jedna od opcija kako bi se postigao još veći stupanj IP zaštite jesu ekstremno otporni ISO-Panzers. Ova serija prekidača i utičnica nudi visoku otpornost na hemikalije i dostupna je sa IP44 ili IP66 stupnjem zaštite.

Berker W.1, IP55

Posebna primjena

 

Posebna primjena

Systo, modularni program

Savremeno, funkcionalno rješenje za upotrebu kao nizajući ili modularni program. Uređaji, mehanizmi i utičnice systo 45 x 45 se savršeno uklapaju u Hager kanale, stubove ili podne kutije. Sa tri boje, širokim opsegom funkcionalnih uređaja, audio, video i multimedijalnim priključcima, systo nudi sve što je potrebno za profesionalnu instalaciju.

Systo, modularni program

Suha instalacija NŽ

Dobar proizvod bez suvišne dekoracije. Berker nadgradna serija za montažu u suhim prostorijama, sadrži utičnice, prekidače i tastere koji nude izvanrednu funkcionalnost i izuzetnu lakoću montaže. Ova serija je idealna za kablovske kanale s obzirom na otvore za kablove kreirane na vrhu i dnu kućišta. Spektar samo-ugasivnih temeljnih ploča dizajniranih za upotrebu na zapaljivim površinama je također dostupan unutar ove serije.

Suha instalacija NŽ

Svi podaci su podložni greškama i tehničkim izmjenama.