Modularna oprema

Automatski osigurač

Jednostavno i sigurno ožičavanje: automatski osigurači sa QuickConnect tehnologijom znatno ubrzava vaš rad. Naš moto glasi: “Zaboravite pričvršćavanje šarafima – jednostavno uklopite.” Opruge na terminalima daju konstantan, dugotrajan pritisak čime omogućavaju nevjerovatno siguran kontakt. Čak se i sabirnica za osigurače direktno uklapa. Odklapanje uređaja zahtjeva minimalni napor.

Automatski osigurač

FID sklopka/automatski osigurač

Kombinovane FID sklopke ne samo da štite od diferencijalne struje već pružaju i prekostrujnu zaštitu. Zahvaljujući QuickConnect tehnologiji jednostavno i brzo se mogu montirati. Osjetljivost većine skopki na diferencijalnu struju je 30 mA, premda su dostupne i sklopke koje imaju osjetljivost 10 mA:  Još jedna prednost kombinovane FID sklopke jeste ta što zauzima manje mjesta u ormaru u odnosu na kombinaciju osigurač plus FID skopka.

FID sklopka/automatski osigurač

FID sklopka

FID sklopke nude rješenje za pojavu diferencijalne struje. Ukoliko struja počne da teče u pogrešnom smjeru, kao npr. kroz ljudsko tijelo, praćeno strujno kolo će biti izolovano od napanja. Ljudi i uređaji su sigurni, jer ovi uređaji sprječavaju električne udare i druge nezgode u vezi sa strujom. Kao i svi Hagerovi modularni uređaji, jako ih je jednostavno montirati, zahvaljujući bilo QuickConnect tehnologiji ili bi-connect klemama.

FID sklopka

Prenaponska zaštita

Najbolja zaštita od prenapona se dobije kada se koristi trostruki pristup: Tip 1 uređaji za zaštitu od udara od groma odnosno kombinovani odvodnik prenapona koji se postavlja prije brojila. Odvodnik prenapona Tip 2 sa manjom sposobnošću odvođenja se koristi poslije uređaja za zaštitu od udara groma odnosno kominovanog odvodnika. Dok se odvodnik prenapona Tip 3 – koji ima najmanji kapacitet odvraćanja instalira što bliže krajnjim uređajima. Za telefonske i računarske instalacije dostupni su specijalni odvnodnici prenapona. Kombinovani odvodnici prenapona ujedinjuju zaštitne efekte tipova 1,2 i 3.

Prenaponska zaštita

Sistemi sabirnica i sistemi povezivanja zaštitnih uređaja

 

Sistemi sabirnica i sistemi povezivanja zaštitnih uređaja

Prekidači i signalizatori

Veliki izbor za širok opseg primjene. Izborne i grupne preklopke,tasterski prekidači i tasteri, instalacioni releji, instalacioni kontakteri i transformatori, zajedno sa rješenjima naših prekidača i LED signalizatora, omogućavaju kontrolne i signalne funkcije u razvodnim ormarima. LED svjetla se mogu pohvaliti dugim radnim vijekom i dostupna su verzijama od 240 volti I 12 do 48 voltnim verzijama. Uređaji za zvučnu signalizaciju kao zvona i zujalice nude još veće mogućnosti.

Prekidači i signalizatori

Brojila i mjerni uređaji

Mali uređaji, koji zauzimaju jako malo mjesta na DIN šini, a ipak su u stanju uraditi sve što se zahtjeva od modernog mjernog uređaja – a to je mjerenje struje do 6000 A u svim 230/400 V mrežnim sistemima koristeći direktno mjerenje ili mjerenje preko strujnih trafoa, puno ili parcijalno mjerenje, jedno ili dvotarifno mjerenje. Dolazi sa M-bus ili Modbus interfejsom i MID certifikacijom. Preciznost na koju se možete osloniti.

Brojila i mjerni uređaji

Svi podaci su podložni greškama i tehničkim izmjenama.