KNX pametno upravljanje zgradama

KNX - Funk quicklink

Kao bežična alternativa za pametno upravljanje zgradama, KNX Bežični sistem čini montažu lakšom. Nije potreban strpljiv posao provođenja kontrolnih linija i sistem je izuzetno lako pokrenuti – npr. moguće ga je pokrenuti bez ikakvih alata, a koristeći samo quicklink (pritisak dugmeta) – koji je bežično rješenje bazirano na KNX wireless standardu. Ili možete koristiti uvezivač medija sa KNX easy alatom – sve što vam je potrebno jeste tablet PC. Integracija u KNX sistem programiran sa ETS-om nije nikakav problem.

KNX - Funk quicklink

KNX - easy

Što lakše moguće – ovo je ključna ideja ovog software-a. Sa easy, KNX sistem može biti konfigurisan jednostavno, brzo i intiutivno. Sve što vam je potrebno jeste easy konfiguracijski server, tablet i easy aplikacija. Svaka easy konfiguracija može biti proširena sa quicklink bežičnim rješenjem. I ne samo to – svaka easy konfiguracija može biti u potpunosti uvezena u ETS software – a tada ste već na putu ka većem KNX sistemu koji nudi još bolje performanse.

KNX - easy

KNX sistem ETS

ETS ("engineering tool software") je ime dato standardizovanom software-u koji se koristi za konfigurisanje KNX sistema za automatizaciju zgrada. Bus sistem, sa njegovim aktorima i senzorima imaju  širok spektar primjene – kontrola rasvjete i žaluzina, regulacija temperature u pojedinačnim sobama i mnogo više. KNX operativni sistem omogućava upravljanje i kontrolu nad funkcijama. Izuzetno je lak za upotrebu – vizualizacija kroz touch ekran i rad preko KNX bežičnog sistema ili interneta.

KNX sistem ETS

Svi podaci su podložni greškama i tehničkim izmjenama.