Hager d.o.o. na
sajmu EKOBIS
 

Tokom Sajma Ekobis u Bihaću od 9. do 12.09.2021.godine, kompanija Hager d.o.o. izložila je svoja rješenja za uštedu energije kao i učestvovala u panel diskusiji na temu "Elektromobilnost".

18. međunarodni sajam
ekologije Ekobis

18. po redu međunarodni sajam ekologije Ekobis otvoren je 9. a zatvoren 12. septembra. Tokom četiri dana trajanja sajma, posjetitelji su mogli obići štandove 200 izlagača.

Hager je na štandu 19 unutar Hale B, posjetiteljima predstavio rješenja za uštedu energije kao i punjače za električna vozila.

Sastavni dio sajma Ekobis je bio i program pratečih sadržaja koji su sačinjavale prezentacije, okrugli stolovi, panel diskusije i edukativne radionice.

Dan elektromobilnosti

Drugi dan sajma, 10.09.2021., održan je "Dan elektromobilnosti" u Hali A. Panel diskusiji su prethodile prezentacije Hager d.o.o., Porsche Sarajevo, Privredne komore FBiH i Elektroprivrede.

Hager d.o.o. je predstavio historijat i profil kompanije, pojedina rješenja za uštedu energije te reference i lokacije do sada instaliranih punjača za električna vozila u BiH.

Panel diskusija "Elektromobilnost u BiH - između prilika i barijera" imala je akcenat na analizu trenutnog stanja insfrastrukture za električna vozila uz prijedloge mjera za buđenje svijesti o bitnosti elektromobilnosti, popuštanje zakonskih prepreka i isticanje benefita po okoliš transporta sa nultom emisijom CO2.