The Place Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Upravna zgrada društva za projektovanje i konsalting.

Smješen u centru grada, samo nekoliko metara od Centra Skenderija, objekat "The Place" je u potpunosti obnovljen.
Renovirani exterijer pratio je i novi enterijer obogaćen Hager proizvodima i rješenjima.

Enterijer

Dizajn i uređenje enterijera vodila je Mersiha Karić MA, Arch iz kompanije "Stilistica".
Unutar novog enterijera "The Place" možete vidjeti mnoge Hager proizvode i rješenja. Berker prekidači serija S.1, B.7, Q.1, R.1 i 1930 nalaze se u hodnicima, salama, kancelarijama i prostorijama za sastanke.
Unutar sala i prostorija za sastanke, kanali tehalit.BKIS su korišteni za razvod energije i podataka, bezprijekorno integrisani u stolove.
Cijeli objekat je pokriven aktorima, tasterima i sobnim kontrolerima unutar pametnog sistema za upravljanje objektima - domovea. U KNX sistem su integrisani i Hager interfoni Elcom.

Za razvod energije izabrani su razvodni ormari volta.

Instalirani Hager proizvodi i rješenja

KNX rješenje domovea upravlja cijelim objektom uključujući i integrisana Elcom rješenja interfona. Krenuvši od recepcije, do showrooma, kancelarija, hodnika i sala za sastanke možete vidjeti različite programe prekidača i utičnica - Berker S.1 u antracit izvedbi u hodnicima, R.3 u crnoj plastici u kancelarijama, sobne kontrolere u u B.7 izvedbi od crnog stakla u showroomu, kao i Berker 1930 i Q.1 u pojedinačnim kancelarijama.


Na samom ulazu nalazi se vanjska jedinca Elcom interfona integrisana u pametni sistem domovea. Na radnim stolovima integrisani su kanali tehalit.BKIS za razvod energije i podataka.